"De weerelt is een speeltoneel; elck speelt zyn rol en krijght zyn deel."

Joost van den Vondel

't Speeltoneel presenteert 'Gewapend Beton'

Gepubliceerd op 26-02-2020 om 18:51

Gewapend BetonWegens COVID-19 zijn deze voorstellingen helaas tot nader oder uitgesteld.

Als Emma wakker wordt in het donker en niet weet waar ze is, raakt ze in paniek. Het ene moment zat ze gewoon thuis met haar beste vriendin Pien en nu zit ze vast op een plek die ze niet kent. Moederziel alleen.

Emma zoekt een manier om zich los te maken en merkt, tot haar grote verbazing, dat ze gewond is. De spanning stijgt als Emma steeds bewuster wordt van haar omgeving en de penibele situatie waarin ze is beland. Terwijl Emma steeds wanhopiger probeert zichzelf te bevrijden, komt er iemand de ruimte binnen…

Tussen betonnen muren, stapels met blikken en een kapotte radio probeert Emma uit te vinden waar ze terecht is gekomen. Snel komt ze erachter dat er nog andere mensen in dezelfde problemen verzeild zijn geraakt. Terwijl de tijd verstrijkt hoopt de frustratie zich op. Als de jongeren zich beseffen dat ze nog langer moeten blijven is dat de druppel…

‘t Speeltoneel 3 presenteert ‘Gewapend Beton’ op vrijdagavond 3, zaterdagavond 4 en zondagmiddag 5 april 2020 in het Parochiehuis te Pijnacker.

't Speeltoneel presenteert 'A Roman Holiday'

Gepubliceerd op 16-08-2019 om 07:42

Op 1, 2 en 3 november voert groep 2 van ‘t Speeltoneel ‘A Roman Holiday’ op in het Parochiehuis Pijnacker. De groep heeft onder begeleiding van Bas van der Pluijm en Peter van Oostende een repertoire van komische tot tragische scènes gemaakt. Van deze scènes is een montagevoorstelling samengesteld rondom een vakantie naar Rome.

Vakantie, de tijd die pure ontspanning zou moeten brengen, brengt vaak ook een hoop en ellende met zich mee. Van stressen over de reis tot met je doorweekte wc-rol aankomen bij de campingtoiletten, het hoort er allemaal bij. En dat geldt alleen nog maar voor de vakantiegangers, laat staan wat het personeel te verduren heeft.

Waar vroeger in Rome gladiatoren moesten sterven voor goed vermaak, zo verloopt jouw vakantie in de Italiaanse hoofdstad ook niet geheel zonder leed. Ja, als je om kwart voor elf aankomt is het ontbijtbuffet niet meer helemaal aangevuld. Nee, als je gewoon in je eigen taal spreekt, maar dan iets harder, is dat niet te begrijpen. En nee, een vakantie gaat niet magisch je relatie redden.

Groep 2 neemt je graag mee op vakantie door verschillende genres en perspectieven. Het gaat tenslotte om de reis...

Klik hier om te reserveren

't Speeltoneel presenteert 'Knecht van twee meesters'

Gepubliceerd op 08-04-2019 om 07:26

Op 21 en 22 juni 2019 speelt groep 1 van ’t Speeltoneel het komische ‘Knecht van twee meesters’, geschreven door Carlo Goldoni en geregisseerd door Arthur Simonetti.

Het stuk kent vele verhaallijnen die door elkaar heen lopen en door de knecht Truffaldino aan elkaar worden geknoopt. Zo is er de lieftallige Clarice die nog gelooft in de hartstochtelijke liefde. Haar vrekkige vader Pantalone, die juist alleen gelooft in de macht van het geld. Maar of dat nou zoveel slechter is als de kracht van de wijsheid die Dottore nastreeft is maar de vraag... Dan is er nog de hartstochtelijke liefde tussen Florindo en Beatrice. Beatrice, die in een dominante mannenmaatschappij zich anders moet voordoen om te overleven. Daartussendoor zweven ongetrouwde vrijsters, bedienden en de waardin Brighella.

Het is de onbevangen onnozele Truffaldino die met zijn grote mond zichzelf in de nesten werkt. Hij dient namelijk niet één, maar twee meesters. Tussen wraak en complot leidt Truffaldino zijn eigen leven. Hij heeft altijd honger, raakt verstrikt in zijn leugens en wordt hopeloos verliefd. Maar zijn grootste angst is dat zijn meesters elkaar tegenkomen…

Klik hier om te reserveren

't Speeltoneel presenteert 'Een schimmige situatie"

Gepubliceerd op 17-11-2018 om 19:52

‘t Speeltoneel groep 4 presenteert “Een schimmige situatie”. De spannende komedie vol hedendaagse humor is op 15, 16 en 17 maart in het Parochiehuis te Pijnacker te bewonderen.

De bodem van het familiefortuin komt in zicht, graaf Drakensteyn probeert in een wanhopige poging gasten naar zijn hotel te lokken. Samen met zijn butler bedenkt hij een snode list, in zijn hotel zou namelijk een spook ronddwalen. Dit schokkende nieuws gaat als een lopend vuurtje en binnen de kortste keren is het hotel helemaal volgeboekt.

Een paragnost met een voorliefde voor spoken en Tia Maria. Een vergeten filmster en haar personal assistent die wanhopig opzoek zijn naar een carrièreboost, en een koppel dat krampachtig probeert de liefde terug te vinden.

Wat begon als een leugentje om bestwil eindigt in een schimmige situatie. Want wat zijn die vreemde geluiden ‘s nachts? Waarom bewegen de schilderijen? En wat is dat toch met Tinder?

Klik hier om te reserveren

't Speeltoneel 3 speelt ‘Sorry dat het me spijt’.

Gepubliceerd op 19-09-2018 om 06:22

Komende 9, 10 en 11 november speelt groep 3 van ‘t Speeltoneel een nieuwe productie genaamd: ‘Sorry dat het me spijt’. De voorstelling gaat over de ongemakkelijke scholier Erik Schipper die van zijn psycholoog brieven aan zichzelf moet schrijven. Erik heeft een doorsnee tienerleven met alle problemen die daarbij horen en hij is verliefd op Sophie Westerhof, alleen dat durft hij natuurlijk niet aan haar te vertellen. Het verhaal neemt een rare wending als Mike Westerhof, de broer van Sophie, zelfmoord pleegt en geen afscheidsbrief achterlaat voor zijn familie. Hij heeft alleen een brief met de aanhef ‘’Beste Erik schipper’’ bij zich. De familie van Mike vindt het nogal raar dat hij niks heeft achtergelaten, behalve een brief die aan Erik gericht lijkt te zijn. Waren Mike en Erik bevriend? En als ze bevriend waren, waarom wist dan niemand daar vanaf?

Klik hier om te reserveren