"De weerelt is een speeltoneel; elck speelt zyn rol en krijght zyn deel."

Joost van den Vondel

't Speeltoneel 3 speelt ‘Sorry dat het me spijt’.

Gepubliceerd op 19-09-2018 om 06:22

Komende 9, 10 en 11 november speelt groep 3 van ‘t Speeltoneel een nieuwe productie genaamd: ‘Sorry dat het me spijt’. De voorstelling gaat over de ongemakkelijke scholier Erik Schipper die van zijn psycholoog brieven aan zichzelf moet schrijven. Erik heeft een doorsnee tienerleven met alle problemen die daarbij horen en hij is verliefd op Sophie Westerhof, alleen dat durft hij natuurlijk niet aan haar te vertellen. Het verhaal neemt een rare wending als Mike Westerhof, de broer van Sophie, zelfmoord pleegt en geen afscheidsbrief achterlaat voor zijn familie. Hij heeft alleen een brief met de aanhef ‘’Beste Erik schipper’’ bij zich. De familie van Mike vindt het nogal raar dat hij niks heeft achtergelaten, behalve een brief die aan Erik gericht lijkt te zijn. Waren Mike en Erik bevriend? En als ze bevriend waren, waarom wist dan niemand daar vanaf?

Klik hier om te reserveren

't Speeltoneel speelt 'Network'

Gepubliceerd op 08-04-2018 om 16:34

Door steeds minder tv-kijkers is de strijd om kijkcijfers moordend geworden. Ward van Dijk, de nieuwslezer van Net 7 maakt hier ook de gevolgen van mee als hij vervangen dreigt te worden. Wanneer hij op live televisie belooft zelfmoord te plegen tijdens zijn laatste show, gaan de kijkcijfers plots omhoog.

U kunt meekijken in de studio hoe de instabiele man wordt uitgebuit door Net 7. Binnen het netwerk wordt geprotesteerd, maar er zijn ook collega's die een kans zien om te profiteren. Dit leidt tot een machtsspel, overspel en absurde situaties. Groep 2 van het 't Speeltoneel zal 'Network' gaan spelen op: vrijdag 8 juni om 20.00, zaterdag 9 juni om 20.00 en zondag 10 juni om 15.00 in het Parochiehuis te Pijnacker.

Klik hier om te reserveren

't Speeltoneel presenteert 'Together Forever'

Gepubliceerd op 30-11-2017 om 20:31

In het weekend van 16, 17 en 18 maart zal groep 1 van 't Speeltoneel met gepaste trots Together Forever spelen. In deze Satire met serieuze ondertoon, geregisseerd door Danny Segijn, zien wij hoe een onschuldig idee uitgroeide tot media imperium met alle gevolgen van dien. Houd de Facebookpagina in de gaten voor meer informatie over dit intrigerende stuk en reserveer nu uw kaarten!

't Speeltoneel 4 speelt 'Roodkapje'

Gepubliceerd op 23-10-2017 om 14:58

In het weekend van 17, 18 en 19 november zal de groep 4 van 't Speeltoneel weer schitteren met een nieuwe voorstelling. In deze nieuwe versie van Roodkapje, geschreven door Janneke Wienen, komt een jonge vrouw stage lopen in het lokale gekkenhuis. De oudste kinderen van 't Speeltoneel combineren humor met horror en laten met Roodkapje zien dat zij bergen aan talent in huis hebben. Houd de Facebookpagina in de gaten voor meer informatie over dit spannende toneelstuk en reserveer nu uw kaarten!

't Speeltoneel 3 speelt 'Macbeth'

Gepubliceerd op 13-04-2017 om 17:42

In juni speelt groep 3 van 't Speeltoneel een nieuwe bewerking van Shakespeare's Macbeth. Mack en zijn goede vriend Bo komen net van het slagveld terug, wanneer zij een voorspelling te horen krijgen: Mack zal majoor en daarna koning worden. Als het eerste deel van de voorspelling vrijwel direct uitkomt, is Mack een pad opgestuurd waar hij niet meer vanaf kan komen. Verteerd door zijn ambitie en die van zijn vrouw, komt hij het lot tegemoet door de koning te vermoorden. Maar bloed eist bloed...

Er ontstaat argwaan rondom Mack, zijn mooie voorspelling kwam wel heel gemakkelijk uit. Mack probeert wanhopig vast te houden aan de vervuilde troon, maar heeft hij wel iets te vrezen? Mack is namelijk ook voorspeld dat geen, door een vrouw gebaard, Mack zal deren.
Het is een bloedstollend verhaal over kwaad, schuld, macht en toch ook over onmacht. Wie heeft het in zich om die macht te grijpen? Wie heeft het in zich om trouw te blijven? Wie heeft het in zich om zich te verzetten?

Macbeth zal gespeeld worden op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni in het parochiehuis te Pijnacker.

Reserveer nu alvast uw kaarten op www.speeltoneel.nl/reserveren