"De weerelt is een speeltoneel; elck speelt zyn rol en krijght zyn deel."

Joost van den Vondel

Binnenkort bij 't Speeltoneel: "Een beetje Waardigheid"

Gepubliceerd: donderdag 16 februari 2017 18:39

Een beetje WaardigheidOp 7 en 8 april speelt 't Speeltoneel 2 'Een Beetje Waardigheid'.

Ondanks hun fortuin hebben Paul en Jan beide gekozen voor een gedeelde kamer tijdens hun laatste weken, Wanneer Paul aankomt op de kamer klikt het al gauw met Jan en het is duidelijk dat de heren de scepter willen blijvenzwaaien tot ze vertrekken. Waar Jan eigenlijk niemand heeft en blij is met het gezelschap, is daar Paul die nog steeds niet begrepen wordt door zijn ex en zijn kinderen. Ze komen echter wel regelmatig en het is toch meestal wel gezellig.

Op kamer 4-40 weten de mensen niet altijd wat ze moeten voelen. Ze zijn dankbaar, bang, beledigd, melig, boos, verliefd en nog een heleboel meer. Vaak tegelijk. Dat veroorzaakt een paar onmogelijke situaties enongepaste opmerkingen. Zolang Paul er nog de humor van inziet moet het wel goed komen. Maar ja, we zijn hier omdat het duidelijk is dat hij niet het eeuwige leven heeft.

En dat legt de vinger op de naarste wond. Pauls familie denkt ineens aan euthanasie.Je zou hopen dat ze dat doen voor Paul zijn welzijn maar Paul is wel heel rijk. Gelukkig staan de dokter en de verpleegster stevig in hun schoenen. Toch?

Klik hier om te reserveren