"De weerelt is een speeltoneel; elck speelt zyn rol en krijght zyn deel."

Joost van den Vondel

't Speeltoneel 3

't Speeltoneel 3 (jongste tieners, 15, 16 jaar), repeteert op de vrijdagavond van 18.00-20.00 uur.

Toneel is een proces van actie–reactie. Wanneer iemand iets tegen je zegt, loop je de volgende stappen door: je observeert, je incasseert, je overweegt, je besluit/schakelt en je reageert. Deze vijf stappen komen elke repetitie van ‘t Speeltoneel 3 wel aan bod. Het “motto” van deze groep is: geloof ik dat wat ik zie. Als je de ander kan overtuigen, kan laten geloven, laten zien dat het klopt, dan ben je op de goede weg om de vijf stappen als tweede natuur te ontwikkelen.

Maar misschien nog wel belangrijker is om bij de groepsleden de liefde voor het acteren te ontwikkelen, zodat het toneelspel zich gaat verdiepen en intenser wordt.

 Groep 3 sorry

 

Regisseurs

Iris Delpeut

Iris is al ruim negen jaar lid bij 't Speeltoneel. Na meerder voorstellingen te hebben gespeeld begon het bij Iris te kriebelen om ook zelf een groep te gaan regisseren en een productie te gaan maken. Vooral het repetitieproces van “De Trip” (maart 2016) waarin Iris speelde, blijft haar goed bij. Het samenwerken en eigen ideeën mogen inbrengen, zorgden voor een onwijs fijne sfeer met als gevolg een toneelstuk waar de hele groep achterstond. Samenwerken, dicht bij jezelf blijven maar ook juist jezelf uitdagen zijn punten waar Iris graag de aandacht op wil leggen tijdens haar eigen lessen.

 

Annie Lafeber

Annie werkt al geruime tijd achter de schermen van de vereniging. Voorheen het kledingcoördinatorschap en diverse regie-assistenties, nu beheert ze de ledenadministratie en figureert als vertrouwenspersoon. Sinds 2020 begeleidt Annie jeugdgroepen van de vereniging.