"De weerelt is een speeltoneel; elck speelt zyn rol en krijght zyn deel."

Joost van den Vondel

't Speeltoneel 4

't Speeltoneel 4 (oudste kinderen), repeteert op de vrijdagmiddag van 18:00 - 20:00 uur.

Concentratie is de basis voor goed toneelspel, maar het wordt kinderen in deze tijd erg moeilijk gemaakt om te leren concentreren. Er is zoveel te doen/zien/ontdekken, dat maar weinigen zich echt op een ding kunnen focussen. Om dat te leren, bestaat het algemeen deel van de repetities van 't Speeltoneel 4 (maar ook 't Speeltoneel 5) voor een groot deel uit oefeningen die gericht zijn op het leren concentreren.

Groep 4 roodkapje

  

Regisseurs

Iris Delpeut

Iris is al ruim acht jaar lid bij 't Speeltoneel. Na meerder voorstellingen te hebben gespeeld begon het bij Iris te kriebelen om ook zelf een groep te gaan regisseren en een productie te gaan maken. Vooral het repetitieproces van “De Trip” maart’16 blijft Iris goed bij. Het samenwerken en zelf je ideeën mogen inbrengen zorgde voor onwijs fijne sfeer met als gevolg een toneelstuk waar de hele groep achterstond. Samenwerken, dicht bij jezelf blijven maar ook juist jezelf uitdagen zijn punten waar Iris graag meer aandacht op wilt leggen tijdens de lessen.

Iris

  

Jamie

Jamie Ng

Jamie is een lange tijd spelend lid geweest bij 't Speeltoneel, na in meerdere producties te hebben gespeeld leek het haar dan ook een logische vervolgstap om zich te gaan richten op regie. De productie “Macbeth” juni’17 was voor Jamie een bijzondere, ze kreeg de uitdaging om in haar rol met vaste tekst toch een eigen personage neer te zetten. Dit wil Jamie dan ook graag aan haar spelers meegeven, tekst maakt niet alleen je personage ook juist stilspel is onwijs belangrijk.