"De weerelt is een speeltoneel; elck speelt zyn rol en krijght zyn deel."

Joost van den Vondel

't Speeltoneel 5

't Speeltoneel 5 (jongste kinderen), repeteert op de woensdagavond van 18:00 tot 19:30 uur.

In deze groep zitten de jongste leden van 't Speeltoneel. Kinderen die voor het eerst kennis maken met de vereniging, toneelspelen en natuurlijk met elkaar. Er komt veel op die jongste spelers af en daarom kiest 't Speeltoneel ervoor om de "druk" op de groep zo laag mogelijk te houden. Dat betekent dat deze groep "niet-productiegericht" werkt.

Bij alle andere groepen zijn de data van voorstellingen bekend, voor er wordt begonnen met repeteren. Bij 't Speeltoneel 5 is dat andersom. De regisseur van deze groep besteedt eerst heel veel aandacht aan de basisprincipes en het stimuleren van het toneelgevoel en gaat daarna pas aan de slag met het maken van een productie. En als dat goed gaat, wordt er een datum gekozen waarop een (korte) presentatie van wat de leden hebben geleerd, wordt gespeeld.

 Regisseur

Pieter Perrels

pieter

Pieter speelde bijna tien jaar bij 't Speeltoneel en heeft van elk jaar genoten en geleerd. Met vier jaar Truckertoneelgroep erbij, heeft hij een grote voorraad ervaring en tips die hij wil overbrengen aan 't Speeltoneel IV.Pieter speelde bijna tien jaar bij 't Speeltoneel en heeft van elk jaar genoten en geleerd. Met vier jaar Truckertoneelgroep erbij, heeft hij een grote voorraad ervaring en tips die hij wil overbrengen aan 't Speeltoneel IV.
Pieter heeft ook alweer een paar jaar regie-ervaring, waaronder ook "Vet3", "De Hooischuur", "Alleenzaam" en "Bij twijfel altijd roze" bij 't Speeltoneel. Zelf vindt hij zijn sterkste punten fantasie en concentratie, wat goed aansluit bij het lesprogramma voor de groep.